Thomas Maribo, Lisa Gregersen Østergaard, Tværfaglig og tværsektoriel rehabilitering, Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse
Ide og behov
Som studerende lærer man meget af at give feedback til andre studerende, og det var derfor et ønske at anvende peer feedback til udvalgte opgaver i en række af portfolio-opgaver.
Opgaverne skulle tage udgangspunkt i cases og derved træne de studerendes kompetencer med løsning af komplekse og virkelige patientforløb.
Opgaverne skulle give de studerende mulighed for at modtage formativ feedback under kurset, men bedømmelsen skulle samtidig indgå som en del af den samlede bedømmelse i kurset.
Løsning
Blackboards selv- og brugervurdering/self and peer assessment blev valgt som værktøj, da dette værktøj kan håndtere fordeling og efterfølgende administration af opgaver, der bedømmes af medstuderende.
Der blev angivet deadlines og retningslinjer for feedback gennem retteark med kriterier for bedømmelse.
Undervisere kunne følge processen og gav afslutningsvis en bedømmelse af de studerendes bedømmelse af medstuderende.
Take home messages
Peer feedback kan give hver enkelt studerende en uddybende feedback.
Det afhjælper logistikken omkring peer feedback, hvis man bruger et værktøj, som er beregnet til det, f.eks. peer assessment i Blackboard.
Det er vigtigt at give de studerende retningslinjer for, hvordan de skal give hinanden feedback, samt planlægge og synliggøre feedbackforløbet.