Indhold i Blackboard

Hvad er det/ hvad kan det bruges til?

Når du vil i gang med at oprette indhold på din kursusside, kan du vælge at benytte nogle af de menupunkter, der i forvejen er oprettet som standard på Health eller af kursussekretæren. Tal med din kursusleder om, hvor du skal lægge indhold.

Er du selv kursusleder skal du oprette menupunkter til kursusindholdet, der hvor der står Tilføj Indhold. Det er vigtigt at du opbygger menuen i en logisk struktur f.eks. med et menupunkt pr. undervisningsgang eller pr. emne.

Sådan gør du - trin for trin:

Opret indholdsområde og indhold herunder

1. Opret ”indholdsområde” ved at trykke på det lille plustegn øverst til venstre.


2.
Navngiv dit indholdsområde og placer det hvor du synes det passer ind som menupunkt.


3.
Opret indhold under dit indholdsområde ved at klikke på enten ”Design indhold”, ”Bedømmelser” og ”Værktøjer”. Klikker du på ”Design indhold” findes der forskellige muligheder under ”opret”, alt efter hvilket indhold du ønsker at uploade.


4. ”Opret element” funktionen tillader dig at oprette en hvilken som helst type fil, tekst, billede eller link. Vælger du at oprette for eksempel ”lyd”, ”billede”, eller ”weblink” direkte under ”design indhold” bliver dette vist direkte på siden. Se eksemplet hvor der er indsat et billede herunder.


5. Du kan oprette indholdsmapper, som en måde at disponere dine indholdselementer på. Under ”Værktøjer” kan du oprette for eksempel diskussionsfora, blogs og wikis der bliver linket til direkte fra dit indholdsområde.

Opret læringsmodul


5.
Du kan i dit indholdsområde også oprette et ”læringsmodul”, som er en organiseret samling af indholdselementer, der relaterer sig til et bestemt emne. Det kan være forelæsningsnoter, links til websteder og opgaver. Underviser kan oprette en bestemt sti, så de studerende enten får vist indholdet i en bestemt rækkefølge eller i en hvilken som helst rækkefølge.


6. Du kan også vælge at de studerende skal kunne se en indholdsfortegnelse over indholdet i modulet. Når du har oprettet et læringsmodul, vil du igen have mulighed for at oprette det samme indhold efter de tre kategorier ”Design indhold”, ”Bedømmelser” og ”Værktøjer”.