Test i Blackboard

Hvad er det/ hvad kan det bruges til?

Du har i Blackboard som underviser mulighed for at oprette tests med spørgsmålssæt, der har til formål at måle de studerendes præstationer og give dem automatisk feedback. Tests kan bruges som en måde hvorpå de studerende kan teste sig selv og dermed vurdere egne kompetencer eller eventuelt som repetion til eksamen/afsluttende tests. Samtidig kan tests bruges af underviseren for at få et indtryk af hvor godt de studerende er inde i stoffet og hvordan de står fagligt.

Sådan gør du - trin for trin:

Oprettelse af prøve

 

1. Opret testen under ”Prøver, undersøgelser og puljer” under ”Kursusfunktioner” i kontrolpanelet.2. Klik på ”Design test” og udfyld prøvens navn, beskrivelse og instruktioner for prøven.3. Opret spørgsmål der skal indgå i den oprettede prøve ved at klikke på ”Opret spørgsmål” og vælg den form svarmulighederne skal have. For eksempel ”Enten/eller”, ”Flere mulige svar” eller ”Multiple Choice”.


4.
Når man opretter et spørgsmål (for eksempel i Multiple Choice formen) kan man vælge antallet af svarmuligheder, angive hvilket svar der er det korrekte og give feedback på både den korrekte svarmulighed og de forkerte svarmuligheder.Anvend prøve i indholdsområde

 

5. Anvend testen i et indholdsområde. Dette kan man gøre ved at klikke på ”Bedømmelser” og ”Prøve”.6. Vælg den oprettede prøve du vil tilføje i indholdsområdet, og angiv forskellige indstillinger. Indstillingerne kan for eksempel være om prøven skal være tilgængelig for de studerende, om det skal være muligt for de studerende at tage prøven flere gange og om prøven skal fuldføres i én omgang, når den er startet.


7.
Du kan også indstille hvornår og hvor længe prøven skal være tilgængelig for de studerende.