Video i Blackboard

Kaltura Media er en video-service, hvor både undervisere og studerende kan uploade video-filer til Blackboard.

Undervisere kan gøre det som indholdselementer, mens både undervisere og studerende kan gøre det i tekst-editoren, fx. fra et diskussionsforum eller i en blog.

Se de to guides herunder.

Se også guiden for video med quiz i Blackboard eller den korte udgave af guiden til upload af video via Kaltura.

Video i indholdselement (undervisere)

1. Vælg det kursus og det menupunkt, hvor du vil have sat video med quiz ind.

2. Gå ind under "Værktøjer" og vælg "Kaltura Media"

3. For at lave en ny quiz, vælg "Add new" oppe i højre hjørne af vinduet, og klik på "Media upload".

4. På næste side tryk "Choose a file to upload", find videoen på din computer og tryk Ok.

5. Mens video-filen uploader kan du navngive filen og give en beskrivelse. Når den grønne process-linje øverst viser 100%, kan du trykke "Save" for at gemme.

6. Du kommer nu tilbage til vinduet, hvor du kan vælge medie. Vælg den af dem, der har den titel, som du gav den i trin 5. Tryk på "Select" til højre for filen.

7. Lav til sidst en overskrift og evt. beskrivelse til video, som de studerende kan se i Blackboard. Tryk "Submit" - så er den færdig!

Video i tekst-editor (undervisere og studerende)

1. Gå ind i den tekst-editor, hvor du vil indsætte videoen - fx. fra et indholdselement, et diskussionsforum eller et blog-indlæg. Tryk på pilen ud for "Mash-up" og vælg "Kaltura media"

2. Nu åbner et nyt vindue med en liste over de filer, du allerede har uploadet. For at uploade en ny, vælg "Add new" oppe i højre hjørne af vinduet, og klik på "Media upload".

3. På næste side tryk "Choose a file to upload", find videoen på din computer og tryk Ok.

4. Mens video-filen uploader kan du navngive filen og give en beskrivelse. Når den grønne process-linje øverst viser 100%, kan du trykke "Save" for at gemme. Tryk derefter "Back to embed and browse" for at indsætte videoen.

5. Du kommer nu tilbage til vinduet, hvor du kan vælge medie. Vælg den af dem, der har den titel, som du gav den i trin 4. Tryk på "Select" til højre for filen.

6. Video du har valgt er nu blevet indsat i tekst-editoren, hvor den viser sig som en gul boks. Du kan skrive både før og efter boksen. Færdiggør dit indlæg og tryk "Send" nederst - så er den færdig!

Andre værktøjer: