Padlet

Padlet er en digital opslagstavle, som nemt kan deles med studerende og kollegaer. Man kan hurtigt oprette en tavle, som er kompatibel med alle filtyper. Man kan altså dele links, billeder, lydfiler, tekstdokumenter og videoer. Andre deltagere kan efterfølgende se, kommentere og redigere på indholdet. Det simple, fleksible design gør værktøjet brugbart i mange sammenhænge (læringsaktiviteter i undervisningen, brainstorms, møder, dokumentdeling osv.).

Padlet er et nyttigt værktøj både i og uden for undervisning. I undervisningen kan de studerende deles op i grupper. Grupperne kan enten selv udarbejde padlets eller arbejde med udgangspunkt i en padlet, som er udarbejdet af underviser (læs Eksempler/cases nederst på siden). Både i undervisningen og mellem undervisningsgangene er værktøjet også ideel til interaktion gennem diskussioner og samarbejdsaktiviteter/samarbejdsøvelser.

Padlet fungerer godt i sammenspil mellem andre digitale læringsværktøjer. Man kan eksempelvis integrere sin padlet på Blackboard (læs Padlets funktioner til højre) og dele mentimeters, google docs/forms og soapbox-videoer på sin padlet.

For at bruge Padlet skal man først have en bruger. Padlet tilbyder en gratis bruger, som frit kan benytte andres padlets og oprette tre selv. Har man brug for flere end de tre, så skal man opgradere til fuldt medlemskab med månedlig/årlig betaling. Klik her for at komme i gang.

Eksempler/cases

Andre værktøjer: