Peergrade

Introduktion til værktøjet

Peergrade er et online værktøj der gør det lettere for dig som underviser at sammensætte peer-feedback aktiviteter til de studerende. Værktøjet automatiserer det meste af processen, således at når de studerende afleverer en opgave sørger Peergrade for at sammensætte studerende og viderebringe feedbacken.


Hvad er peer feedback?

Peer feedback refererer til den praksis, hvor feedback gives af en studerende til en anden. Intentionen med denne form for feedback er, at forbedre de studerendes præstation samt deres evne til at evaluere deres eget og andres arbejde. Dette hjælper de studerende til at forstå, hvad der opfattes som arbejde af høj kvalitet, samtidig med at de trænes i at argumentere for deres synspunkter. Derudover giver peer feedback mulighed for at øge mængden af de tilbagemeldinger de studerende kan modtage på skriftligt arbejde i løbet af et semester.

 

Hvordan fungerer Peergrade?

Simpelt forklaret fungerer Peergrade ved at:

-       Underviseren opstiller en opgave. Her kan der blandt andet vælges deadlines, hvor mange hver enkelt studerende skal give feedback, om det er individuel- eller gruppeaflevering.

-       De studerende besvarer opgaven og uploader deres arbejde til feedback. Peergrade sørger for at sætte de studerende sammen parvis.

-       De studerende giver feedback til hinandens opgaver. Skulle det ske, at en studerende ikke får feedback fra andre studerende, kan du som underviser altid gå ind og give den. Derfor er det også en god idé, at hver studerende som minimum skal give feedback til to andre.

-       De studerende reagerer på den modtagne feedback

-       Underviseren har fuldt overblik over feedback-opgaverne

 

Kom I gang:

For at komme i gang med at bruge Peergrade kan du bruge knapperne til højre her på siden. AU har licens til værktøjet, så du som underviser har fuld adgang til alle funktioner, samtidig med at du også kan integrere peergrade direkte i Blackboard. Alle kan desuden oprette og benytte Peergrade's gratisversion med værktøjets essentielle funktioner. 

Ved at klikke på menupunktet ”Log ind” bliver du sendt videre til Peergrades hjemmeside. Her kan du vælge "log in" øverst i højre hjørne, vælge "AU" og logge ind med dine WAYF oplysninger. Vil du vide hvordan du integrerer værktøjer i et Blackboardkursus, kan du bruge knappen "Peergrade via Blackboard" til højre. Du finder desuden en videoguide på engelsk under punktet ”Video guide” og en detaljeret guide på dansk i tekstformat under ”Step by step guide”.

Log ind på hjemmesiden

(Vælg AU og log ind med dine WAYF oplysninger)

Peergrade via Blackboard

Video guide (English)

Step-by-step guide

Funktioner

Andre værktøjer: