Soapbox by Wistia

Soapbox by Wistia er et program, som gør det muligt at optage sig selv og sin skærm på samme tid. Du kan efterfølgende redigere og dele optagelsen nemt. Det er et udvidelsesprogram til Google Chrome, så det fungerer kun til denne internetbrowser. Programmets klare force er, at det er så let at gå til. Det kræver et enkelt klik i browseren for at starte optagelsen, redigeringsvinduet er overskueligt med brugbare funktioner og du deler optagelsen ved blot at sende et internetlink.

Soapbox er ideelt til flipped classroom undervisning. Flipped classroom vender det traditionelle læringsmiljø på hovedet ved at underviseren leverer det faglige stof uden for klasselokalet – out-of-class – ofte ved hjælp af digitale medier, og erstatter den klassiske undervisning med aktive læringsaktiviteter. Man arbejder med det lave taksonomiske niveau out-of-class ved at de studerende får grundlæggende indsigt i og forståelse for kernestof og procedurer. Den sparsomme tid med de studerende i konfrontationstimerne bliver brugt på at anvende, diskutere og reflektere over det faglige stof på et højere taksonomisk niveau.

Du kan her bruge Soapbox til at lave undervisningsvideoer af dig selv og dine slides, hvor du præsenterer kernebegreber, metoder og teorier (se Eksempel med Cristine Betzer). Efterfølgende lægger du præsentationen op på Blackboard via link, som de studerende så ser inden undervisningen. Undervisningsvideoer kan bruges til flipped classroom, da de er multimodale både gennem billede, lyd og tekst, og kan understøtte de forskellige læringsmetoder. Det gør det muligt at præsentere både det simple og komplekse faglige stof forud for undervisningen. De kan være med til at give de studerende fleksibilitet, og de har mulighed for gentagelse og justering til læringshastighed. Du kan læse mere om flipped classrooms her (side 25-26).

En anden fordel ved undervisningsvideoerne er, at de kan genbruges af både underviser og studerende. De studerende kan bruge videoerne, når de skal læse op til eksamen og underviser kan bruge dem til at præsentere samme begreb til flere hold.

Det er nemt at hente programmet og komme i gang (se Downloadguide). Programmet kommer både i en gratis- og betalingsversion. Gratis versionen af programmet giver adgang til de fleste funktioner (optage, redigere og dele). Hvis du vælger at betale den fulde version, har du mulighed for at hente dine optagelserne ned på din computer. For at komme i gang med Soapbox skal du bruge en google konto (Gmail). Hvis du har en Gmail klik her. Hvis ikke, så klik her.

Eksempel med Cristine Betzer

Cristine Betzer, Lektor, Institut for Biomedicin, AU - produkt fra adjunktpædagogikum

Kontakt

Bemærk!

Soapbox by Wista er et eksternt IT-system, som AU ikke har en databehandlingsaftale med. Når du optager en video, så bliver den automatisk uploadet til Wistia. Man skal dog bruge et link for at finde den. Du skal derfor være opmærksom på reglerne for IT-sikkerhed ved brug af dette værktøj. Du kan læse mere her.     

Optag, rediger og del

Hjemmeside

Hent programmet

Funktioner

Andre værktøjer: