Video med quiz i Blackboard

Video med multiple choice quiz er en nem måde at aktivere de studerende på. Det kræver, at du har en video, hvor der kan sættes spørgsmål ind, så de studerende naturligt kan stoppe op og reflektere. Det egner sig fx. godt til case-baseret undervisning, hvor en video-præsentation af en case eller en ægte patient-undersøgelse kan gøres interaktiv.

Med Kaltura Media er det muligt at sætte et multiple choice-spørgsmål op til en bestemt tidskode i en video. Det pauser videoen og lader først de studerende se videre, når de har besvaret spørgsmålet.

Se demoen herunder.

Eksempel på video med quiz

Kom i gang

1. Vælg det kursus og det menupunkt, hvor du vil have sat video med quiz ind.

2. Gå ind under "Værktøjer" og vælg "Kaltura Media"

3. For at lave en ny quiz, vælg "Add new" oppe i højre hjørne af vinduet, og klik på "Video Quiz".

4. Nu åbner et vindue, hvor du skal vælge den video, der skal have quiz i. Her kan du enten vælge en video, du allerede har uploadet, eller "Upload media" for at uploade en ny fra din computer.

5. På næste side tryk "Choose a file to upload", find videoen på din computer og tryk Ok.

6. Mens video-filen uploader kan du navngive den (gerne med "- quiz" efter titlen) og give en beskrivelse. Når den grønne process-linje øverst viser 100%, kan du trykke "Save" for at gemme. Derefter skal du trykke "Edit quiz" for at designe quizzen.

7. "Please wait". Drik en kop kaffe - det kan tage nogle minutter, inden din video er konverteret.

8. Når Quiz editor er klar, bliver du mødt af et vindue, hvor du kan skrive en titel og en beskrivelse til quizzen.

9. Brug derefter "Play", "Pause" og tidslinjen til at vælge, hvor de enkelte spørgsmål skal komme. Tryk pausen når det rigtige tidspunkt kommer, og klik derefter på "+" i midten af video-billedet.

10. Nu kan du tilføje spørgsmål og svar-muligheder. Den svar-mulighed, der er grøn, er det rigtige svar. Tryk på "+" for at tilføje flere svar.

11. Når du har lavet tilpas mange svar, kan du trykke på pilene øverst til venstre for at blande svar-mulighederne.

12. Når du er færdig med spørgsmålet, tryk på "Save".

13. Herefter gentages trin 9-12 hver gang du vil tilføje et nyt spørgsmål. På tidslinjen nederst vil du se et blåt mærke hver gang der er en quiz i videoen. Tryk på disse, hvis du vil redigere et af spørgsmålene igen.

14. Når du er færdig kan du vælge "Preview quiz" og se, om alt er som det skal være.

15. Tryk "Back to browse and embed", når du er færdig med quizzen.

16. Du kommer nu tilbage til vinduet, hvor du kan vælge medie. På siden ligger både den video, du har uploadet, og video med quiz. Vælg den af dem, der har den titel, som du gav den i trin 6 (med "- quiz" til sidst).

17. Lav til sidst en overskrift til video med quiz, som de studerende kan se i Blackboard. Tryk "Submit" - så er den færdig!

Ressourcer


Online-kursus: Brug af video

Log på Blackboard: bb.au.dk

Klik på kursus-linket

Klik EnrolAndre værktøjer: