Videoproduktion

Undervisningsvideoen er et godt medie til f.eks. at introducere et emne, skabe overblik eller forklare kernebegreber. Undervisningsvideoen bruges derfor ofte i forbindelse med de lavere taksonomiske niveauer, hvor den studerende arbejder med at huske og forstå stoffet for at danne grundlag for den dybere anvendelse, refleksion og diskussion på et højere taksonomisk niveau. Derfor er undervisningsvideoen hyppigt anvendt i forbindelse med flipped classroom, hvor den som en multimodal udtryksform både gennem billede, lyd og tekst kan understøtte det første møde med (en del af) et fagområde out-of-class.

Videoer kan både være optagelser, hvor du selv er med som underviser, eller det kan være optagelser, hvor du speaker til f.eks. tegninger, animationer eller billeder.

Videoer kan både optages med f.eks. videokamera eller telefon, det kan være skærmoptagelser eller det kan være sessioner lavet i formidlingsværktøjer (som f.eks. PowerPoint), som efterfølgende er eksporteret som video.

For at lave en god undervisningsvideo er det vigtigt at planlægge den nøje. Kom godt i gang ved at gennemgå online-kurset til højre. Klik på linket og derefter knappen Enrol. Bemærk at du skal være logget ind i Blackboard for at kunne tilmelde dig. Her på siden finder du desuden eksempler på undervisningsvideoer.

Kom godt i gang med at bruge video i undervisning

Ressourcer


Online-kursus: Brug af video

Log på Blackboard: bb.au.dk

Klik på kursus-linket

Klik Enrol

Eksempler

How to measure proteinuriaNephrotic syndromeAndre værktøjer: