Forhåndsdefinerede breakout-rooms

Hvis du arbejder med fx. studie-grupper eller lignende i din Zoom-undervisningen, og gerne vil have Zoom's breakout-rooms til at afspejle disse grupper, kan du lave forhåndsdefinerede breakout-rooms (pre-assigned breakoutrooms), når ud opretter et kursus.

En forudsætning for at anvende "pre-assigned breakout-rooms" er, at dine studerende er registreret på AU's Zoom-installation. Når de er det, vil du kunne inddele dem i grupper baseret på de e-mail-adresser, som de anvender. Hvis Zoom-mødet oprettes gennem Blackboard, vil det være de mail-adresser, der står under "Brugere" inde på Blackboard - typisk er det i formatet studXXXXXXX@post.au.dk for studerende. For personale vil det være arbejdsmail.

Vær opmærksom på, at du skal slå "Only authenticated users can join" til, når du opretter Zoom-mødet!!

Når du tilgår mødet som underviser, er det vigtigt, at du gør det ved at finde mødet på https://zoom.au.dk - log ind og kig under "Meetings". Vælg "Start" ud fra det møde, du ønsker at tilgå. Så vil du kunne skabe de forhåndsdefinerede breakout-rooms via "Breakout Room"-knappen.

Hvis det er en anden, der har oprettet Zoom-mødet i Blackboard og sat dig på som "Alternative Host", skal du tilgå mødet via det link, der er sendt til din mail.

Video-guide

Når du har de nødvendige e-mail-adresser, kan du følge denne video-guide:

Tips og tricks

Hvis ikke alle studerende er blevet tildelt et breakout-room, når du trykker "Open", så kan du prøve at trykke på "Re-create" i breakout-room vinduet og vælge "Recover to pre-assigned breakout-rooms".

Vær også sikker på, at "Only authenticated users can join" er slået til, når du opretter Zoom-mødet.