Blackboard og ophavsret

Til undervisere

Brug Blackboard til at dele kursusmateriale

Når du deler Powerpoints, videoer eller andet materiale med studerende, så brug Blackboard. Fordelen er, at Blackboard er et password-beskyttet netværk, og der er kun adgang for kursets studerende og underviserne. Læs om ophavsret og Blackboard her.

Du kan også læse mere om ophavsret for undervisere fra AU Library  og på Undervislovligt.dk.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Janne Lytoft Simonsen, cand.scient., ph.d., jsi@kb.dk, tlf. 2138 7814, AU Library Sundhedsvidenskab

De studerende orienteres via Studieportalen med følgende tekst

Kursusmateriale fra Blackboard må ikke deles andre steder

Hvis en af dine medstuderende mangler en præsentation eller andet fra Blackboard, må du gerne sende et link til Blackboard-siden, men ikke dele materialet andre steder. Powerpoints og artikler fra Blackboard må nemlig ikke deles på f. eks. Facebook. Forskellen er, at Blackboard er et password-beskyttet netværk, og der er kun adgang for kursets studerende og underviserne. Din underviser har ophavsret til sin præsentation og har dermed ret til at bestemme med hvem, og hvor den deles. Materialet kan også indeholde billeder eller artikler, som AU har lov til at dele på Blackboard, som ikke må deles på nettet.

Læs om at dele materiale her.

Du kan læse mere om ophavsret og undervisning på library.au.dk/studerende/ophavsret  og undervislovligt.dk.